TOEFL آزمون تافل

معرفی آزمون تافل TOEFL Test

آزمون تافل توسط موسسه ETS طراحی شده است. و برعکس آزمون آیلتس که به دو صورت جنرال و آکادمیک برگزار می شود آزمون تافل فقط به صورت آکادمیک برگزار می شود. و آزمون تافل عموما برای اخذ پذیرش از دانشگاه های انگلیسی زبان است. البته ممکن است آزمون تافل برای گرفتن اقامت و ویزای کاری هم مورد قبول برخی کشورها باشد. ولی نکته مهم این است که تافل کاملا به صورت آکادمیک و علمی طراحی شده و زمینه تمامی سوالات علمی است.

حتما برای شرکت در آزمون از سایت رسمی https://www.ets.org/toefl اقدام کنید.

آزمون تافل انواع مختلفی دارد که در اینجا فقط به نوع اینترنتی آن می پردازیم چون آزمون تافل کاغذی تقریبا منسوخ شده است.

تافل هم مانند امتحان آیلتس شامل ۴ بخش می باشد. و نمره هر بخش ۳۰ امتیاز است و در نتیجه مجموع نمرات شما حداکثر ۱۲۰ می تواند باشد. معمولا دانشگاه ها مجموع نمره کمتر از ۸۰ (به طور میانگین نمره هر مهارت ۲۰) را قبول ندارند. که البته هر دانشگاه شرایط پذیرش خاص خودش را دارد و این یک قانون کلی نیست.

  1.  Speaking (صحبت کردن)
  2.  Listening (گوش دادن)
  3.  Reading (خواندن)
  4.  Writing (نوشتن)

TOEFL Speaking (آزمون صحبت کردن)

در آزمون تافل شما کسی را به عنوان امتحان گیرنده نمی بینید و به وسیله گوشی شما مطالبی را در چند بخش می شنوید که این مطالب می تواند گفتگوی بین استاد و دانشجو و یا دانشجوها با مسئولین دانشگاه و یا حتی تدریس یک استاد در مورد یک مسئله علمی سر کلاس باشد. پس از گوش دادن از شما سوالی پرسیده می شود و سپس به شما حدود سی تا چهل ثانیه وقت داده می شود تا خودتان را آماده کنید. سپس باید به مدت بیست ثانیه تا یک دقیقه در پاسخ به سوال توسط میکروفن پاسخ دهید صدای شما ضبط می شود و به مرکز آزمون در آمریکا برای داوری و ثبت نمره ارسال می شود.

نکته بسیار مهم : لهجه هیچ تاثیری در نمره شما ندارد. ممتحن میداند که یک فرد هندی یا ایرانی یا آلمانی با لهجه های مختلفی صحبت می کنند ولی مهم این است که صحبت شما قابل فهم باشد. این در قوانین تافل ذکر شده است.

TOEFL Listening (آزمون شنیدن)

مزیتی که آزمون تافل نسبت به خیلی از آزمون های مشابه در بخش Listening دارد این است که سوالان تستی هستند و نمره منفی هم ندارند پس منطقی است که به تمام سوالات بدون نگرانی در مورد دیکته کلمات پاسخ دهیم. اما از طرفی باید بدانیم که بخش شنیدن می تواند چالش برانگیز باشد زیرا در اکثر سوالات سخنان یک استاد در حال تدریس در کلاس برای شما پخش می شود. مطالبی که استاد بیان می کند مطالب کاملا علمی سطح بالا هستند مثلا ممکن است استاد در مورد روش سنجش طول عمر مواد با ایزوتپ کربن ۱۴ و یا مسائل روز علم ژنتیک صحبت کند و سپس در مورد درسی که استاد داده است و گفتگوی بین استاد و شاگردان از شما سوال می شود. درنتیجه اگر مطلعات علمی خوبی دارید تافل امتحانی مناسب برای شماست و گرنه آیلتس گزینه بهتری می تواند باشد.

TOEFL Reading (آزمون خواندن)

آزمون خواندن در تافل هم مانند آیلتس شامل خواندن ۳ متن متفاوت می باشد که برای پاسخ دادن به سوالات هر متن به طور میانگین بیست دقیقه فرصت دارید که در مجموع حدودا یک ساعت (حداکثر یک ساعت و ده دقیقه)  زمان در اختیار شماست. امتحان خواندن هم مانند شنیدن به صورت تستی برگزار می شود و نمره منفی ندارد پس منطقی است که به تمام سوالات پاسخ دهید.

نکته مهم چرا نباید اسکن(Scan) و اسکیم (Skim)  کنیم :

به دو دلیل به هیچ وجه از روش اسکیم اسکن (جستجوی متن به دنبال کلمات خاص)  که در اکثر موسسات تدریس می شوند استفاده نکنید. زیرا

اولا: در تافل هر پاراگراف داخل متن به صورت جداگانه به نمایش در می آید و سوالاتی در مورد همان پاراگراف از شما می شود. پس اشتباه محض است که شما به دنبال یک کلمه کل متن را جستجو کنید. کافی است پاراگراف را به آرامی خوانده و به سوالات جواب دهید.

دوما: در تافل همواره از کلمات مترادف استفاده می شود پس هرگز شما نمی توانید لغتی را که در سوال وجود دارد در متن پیدا کنید. دقت کنید تنها دو یا سه سوال در انتهای هربخش به صورت کلی پرسیده می شود که شما باید به کل متن مراجعه کنید و در نود در صد سوالات نیازی به مراجعه به کل متن نیست. روش های غیر متعارف مانند اسکیم اسکن فقط به دلیل کسب درآمد در موسسات سودجو آموزش داده می شوند و بهتر است به جای آن ها سطح دانش انگلیسی خود را ارتقاء دهیم.

TOEFL Writing (آزمون نوشتن)

 آزمون نوشتن شامل دو قسمت است.

قسمت اول (تجمیعی integrated): در این قسمت شما باید یک متن علمی را مطالعه کنید و سپس به صحبت های یک استاد در مورد آن متن گوش دهید. استاد سعی می کند از متن دفاع کند ویا با دلایل علمی متن را رد می کند و از آن انتقاد می کند. سپس به شما وقت داده می شود که بگویید چرا و به چه دلیل استاد متن را مورد انتقاد قرارداد و یا چرا از آن دفاع کرد. دقت کنید که معمولا ملاک حرف استاد است. مثلا اگر متن گفته دایناسورها خون گرم بوده اند و استاد می گوید آن ها خون سرد بوده اند شما باید بنویسید به این دلایل که استاد گفت دایناسورها خون سرد بوده اند و متن اشتباه کرده.

دلیل آنکه به این قسمت از آزمون تجمیعی می گویند این است که شما باید از مجموع مهارت های مختلف شنیدن، نوشتن و خواندن در آن استفاده کنید.

قسمت دوم انشاء(essay): مانند امتحان آیلتس به شما فرصت داده می شود تا در مورد یک موضوع که در اختیار شما قرار می گیرد انشاء بنویسید. این موضوع معمولا حالت عمومی دارد مثل نقش تکنولوژی و بازی های کامپیوتری در اخلاق کودکان ولی گفتمان و نوشته منطقی شما باعث افزایش نمره شما می شود. توجه کنید که تافل یک امتحان دانشجویی است و دانشجو باید قدرت استدلال منطقی داشته باشد. مثلا اگر می گویید سیگار بد است باید بگویید چرا بد است نه اینکه صرفا نظر خود را بیان کنید.

مطالعه کتاب زیر برای آشنایی کلی با آزمون تافل توصیه می شود.

official guide to the TOEFL آزمون تافل
راهنمای رسمی آزمون تافل

توضیح در مورد امتحان آیلتس        مقایسه تافل و آیلتس