IELTS آزمون آیلتس

 معرفی آزمون آیلتس IELTS Exam

آزمون آیلتس به دو صورت آکادمیک(دانشگاهی: برای دریافت پذیرش از دانشگاه ها) و جنرال(عمومی: برای دریافت ویزای کاری ویا مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان) برگزار می شود که توسط دانشگاه کمبریج طراحی شده است هر دو آزمون آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال شامل چهار بخش می باشند. نمره هر قسمت ۹ نمره می باشد و جمع نمرات نیز بر اساس معدل این چهار امتحان است که حداکثر ۹ است.(یعنی نمره کل کسی نمی تواند بیشتر از ۹ شود)

  1. Speaking (صحبت کردن)
  2. Listening (شنیدن)
  3. Reading (خواندن)
  4. Writing (نوشتن)

قبل از هرچیزحتما برای شرکت در آزمون از سایت رسمی https://www.ielts.org اقدام کنید.

تفاوت میان آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک

آزمون مهارت های Speaking(صحبت کردن) و Listening(شنیدن) در هر دو آزمون جنرال و آکادمیک کاملا شبیه به هم بوده و هیچ تفاوتی ندارند. حتی در بسیاری از موسسات برگزار کننده آزمون، شرکت کنندگان هر دو گروه با هم امتحان می دهند و سوالات و پاسخ ها کاملا یکسان است. در زیر به بررسی تک تک مهارت ها می پردازیم.

IELTS Speaking (آزمون صحبت کردن)

همانطور که گفته شد در هر دو امتحان جنرال و آکادمیک مهارت صحبت کردن به یک صورت برگزار می شود. نحوه برگزاری آزمون صحبت کردن به این صورت است که فرد شرکت کننده وارد اتاق می شود یک نفر مصاحبه کننده در مقابل او قرار گرفته. لازم به ذکر است که امتحان صحبت کردن معمولا یک روز قبل از آزمون سه مهارت دیگر انجام می شود.

اولین قسمت:  ممتحن شروع به پرسیدن سوالات کلی در مورد اسم، شغل و مشخصات، وعلایق شما می کند. این آغاز کار است و باعث می شود ممتحن متوجه شود شما حدودا در چه سطحی از مهارت در صحبت کردن قرار دارید.

دومین قسمت: یک موضوع که در داخل یک برگ کاغذ نوشته شده در اختیار شما قرار می گیرد. مثلا بهترین سفری که رفته اید به کجا بوده است؟ با که رفته اید؟ و چرا این سفر بهترین سفر شما بوده است؟  که حق دارید یک دقیقه در مورد آن فکر کنید سپس به مدت یک یا دو دقیقه فرصت دارید تا در مورد آن صحبت کنید.

سومین قسمت: ممتحن شروع به پرسیدن سوالات اضافی هم در مورد موضوع بخش دوم و هم در مورد مسائل دیگر از شما می کند. دقت کنید که هرچه سوالات سخت تر شوند و امتحان طولانی تر شود این به این معنی است که نمره شما بیشتر و بهتر خواهد بود.

نکته بسیار مهم اول: لازم نیست شما هرچه میگویید راست باشد ملاک نحوه صحبت کردن شماست. پس تا جای ممکن از قدرت تخیل خود استفاده کنید و بدون وقفه صحبت کنید. مثلا اگر از شما سوال شد تا به حال اروپا رفته اید شما می توانید بگویید بله و در مورد یک سفر خیالی در فرانسه، موزه لوور و برج ایفل شروع به صحبت کنید زیرا ممتحن نمی خواهد حقیقت را بداند که شما اروپا رفته اید یا نه. او می خواهد بداند که آیا شما قادر هستید انگلیسی صحبت کنید یا خیر. طبیعتا استفاده از لغات و اصلاحات متنوع و گرامر صحیح نمره شما را افزایش خواهد داد.

نکته بسیار مهم دوم: لهجه هیچ تاثیری در نمره شما ندارد. ممتحن میداند که یک فرد هندی یا ایرانی یا آلمانی با لهجه های مختلفی صحبت می کنند ولی مهم این است که صحبت شما قابل فهم باشد. این در قوانین آیلتس ذکر شده است.

IELTS Listening (آزمون شنیدن)

در این مهارت شما در کل به ۴۰ سوال در مدت نیم ساعت پاسخ خواهید گفت که  در چهار بخش مختلف صحبت های افرادی برای شما پخش می شود و شما باید جاهای خالی را پر کنید و یا کلماتی که می شنوید را در پاسخ نامه بنویسید.

نکته مهم درمورد آزمون Listening این است که دیکته کلماتی که شما در پاسخنامه می نویسید باید کاملا درست باشد. اگر مثلا شما یک کلمه را کاملا متوجه شدید ولی آن را با دیکته غلط داخل پاسخنامه بنویسید هیچ نمره ای به شما تعلق نمی گیرد

IELTS Reading (آزمون خواندن)

اگرچه در مهارت Reading(خواندن) نحوه پاسخگویی به سوالات برای هر دو گروه یکسان است ولی باید توجه داشت که مطالب امتحان آکادمیک یا دانشگاهی بیشتر علمی هستند ولی مطالب امتحان جنرال درمورد اطلاعات عمومی و دانش همگانی تنظیم شده اند.

در این مهارت ۳ متن متفاوت در اختیار شما قرار داده می شود که در انتهای هر متن سوالاتی در مورد این سه متن از شما پرسیده می شود. شما در مجموع ۱ ساعت برای پاسخ به سوالات این مهارت وقت دارید که زمانبندی پاسخگویی به خود شما بستگی دارد ولی اصولا فرض می شود شما برای هر متن ۲۰ دقیقه فرصت دارید که در مجموع می شود یک ساعت.

دقت کنید که متن اول ساده تر از متن دوم و متن دوم ساده تر از متن سوم است.

نکته مهم چرا نباید اسکن(Scan) و اسکیم (Skim)  کنیم :

تجربه نشان داده است اخیرا به شدت از کلمات مترادف در آزمون آیلتس استفاده می شود. در نتیجه گشتن به دنبال لغاتی خاص در متن نتیجه ای جز افزایش استرس و اتلاف وقت به همراه نخواهد داشت. توصیه می شود به جای استفاده از روش های غیر متعارف که متاسفانه ایرانیان بسیار به آنان علاقه مندند به دنبال ارتقاء دانش گرامر و افزایش دایره لغات خود باشید. متن را به آرامی خوانده (به مدت ده دقیقه ) و سپس با دقت پاسخ دهید. موسسات گونگون با آموزش این روش های ناکارآمد فقط به دنبال کسب درآمد هستند.

IELTS Writing (آزمون نوشتن)

 تفاوت اصلی بین دو امتحان آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال در این بخش است. در هر دو روش جنرال و آکادمیک شما در مدت ۱ ساعت باید ۲ متن  بنویسید که متن اول حدودا ۱۵۰ کلمه و متن دوم ۲۵۰ کلمه باید باشد.

در آیلتس جنرال ابتدا شما در متن اول باید یک نامه بنویسید که موضوع آن به شما داده می شود مثلا نامه ای بنویسید به صاحبخانه خود و در مورد مشکل لوله کشی از او کمک بخواهید. ولی در آزمون آکادمیک یک نمودار در اختیار شما قرار داده می شود که شما باید آن را تحلیل کنید. به عنوان مثال نمودار رشد جمعیت در کشور هند در سی سال گذشته که شما باید به صورت علمی آن را تحلیل کرده و عقیده خود را بیان کنید.

در هر دو آزمون جنرال و آکادمیک برای متن دوم که شامل حدودا ۲۵۰ لغت باید باشد از شما می خواهند یک انشاء بنویسید که این انشاء در امتحان جنرال معمولا در مورد مسائل همگانی مثل نحوه برخورد با سالمندان و در امتحان آکادمیک در مورد مسائل علمی مثلا آلودگی محیط زیست است.

مطالعه کتب زیر برای آزمون آیلتس توصیه می شود.

Vocabulary for IELTS advanced
لغات پیشرفته آزمون  آیلتس
Vocabulary for IELTS
لغات آزمون آیلتس
کتب آزمون آیلتس
مجموعه کتاب های آیلتس کمبریج

 

 

 

 

 

 

 

توضیح در مورد امتحان تافل       مقایسه تافل و آیلتس